Hvad Er En Frontend Udvikler?

Pexels.com

Har du undret dig over hvad en frontend udvikler er og har måske hørt det i forlængelse med backend udvikler, så er du kommet til det rette indlæg. I dette indlæg vil jeg nemlig forklare hvad en frontend udvikler er. Følg med længere nede.

Ordene frontend og backend bruges oftest i forbindelse med programmeringer. Men det kan være svært for nye at forstå forskellen mellem dem og skelne mellem dem.

Du kan let huske det ved at huske på at frontend er foran hjemmesiden, og backend er bagom hjemmesiden.

Frontend  er baseret på det engelske ord for foran, altså det man ser foran hjemmesiden eller skærmen.
Backend er det der er bagom skærmen eller hjemmesiden, altså programmeringskoderne som databaser, server osv. 

Dem der arbejder med frontend har en indflydelse på hvordan hjemmesiden ser ud, hvor dem der arbejder med backend har en indflydelse på hvordan hjemmesiden fungerer.

Kan man både frontend og backend, så kan man kalde sig selv en full stack udvikler, hvilket er et meget eftertragtet job i blandt programmører og store tech virksomheder.

Frondend udvikler arbejder mere med den kreative del af en hjemmeside. Dvs. Design og de besøgendes oplevelser på hjemmesiden. 

Til slut vil vi hurtigt takke avXperten for støtten de her bidraget til denne artikel. Hos avXperten finder du en lang række lækre produkter fra f.eks. Kärcher. Når indhold tilgodeser avXperten, kan vi ikke sige at det derfor er upartisk, deraf mærkatet.

Hvad er cand merc IT?

08:06 - 24.01.2022

Hvornår er et IT system brugervenligt?

15:08 - 25.11.2021